Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Malasits Zsolt - Győrben élő és alkotó festőművész

Malasits Zsolt 1961-ben Magyarországon, Győrben született. Ugyan itt élő és alkotó festőművész.

Képzőművészeti tanulmányait 1989-1993 között Finnországban folytatja.       

1984 óta készít művészi színvonalú műtárgyakat. Alkalmazott technikái: kerámia-, kő-, bronz-szobrok, kézműves papírra olajjal, vászonra akrillal és olajjal készített festmények.

2000-ben megalakul a Korszakváltó csoport, melynek alapító tagja és művészeti vezetője. A csoport, Magyarországon híres festőkből áll, akik óriás (40 négyzetméter) ponyvaképeket festenek és helyeznek el a város épületeinek falára.

2008-ban létrehívja a Három kéz művészeti csoportot.

Régóta foglalkoztatják az emberi kapcsolatok, ember Istenhez, ember emberhez való viszonya. Az élet dolgai, szeretet, szerelem, az ember útkeresése a teremtett világban. Ezen témák köré rendeződnek munkái. Képein rendszeresen megjelenik a hal, ami az állandó metamorfózist és a dolgok megfoghatatlanságát szimbolizálja. A meleg színvilág, a formanyelv a tiszta életre való vágyakozást jeleníti meg. Nemcsak vizuális élményt akar nyújtani, hanem gondolatokat ébreszteni is.            

Belső életét alapvető kettősség jellemzi: a jó és a rossz, az önzés és az önfeláldozás, mely hadakozik alkotói lelkében. Fő célja a „LÉNYEG” keresése és megtalálása.

A kezét sokszor a lelkén áthatoló isteni gondviselés, sugallat vezeti, mely jóval erősebb és tisztább, a földi ego korlátolt elképzeléseinél.

Művészetét alapvetően a spiritualitás, a szakralitás és a tiszta, szent királyaink időszakából fennmaradt hagyományok bemutatása jellemzik.

2017-ban megfesti Szent László Ikon című képét -több technikával- melyekből egy a Krakkói Magyar Fő konzulátusra kerül állandó bemutatásra, Szent László krakkói születésű lévén.

Győr kulturális életében 1993-óta aktívan részt vesz.

Nevéhez számtalan önálló és csoportos kiállítás, általa szervezett kulturális program és jótékonysági rendezvény és felajánlás fűződik.

2017-ben 16, egyebként 80x103 cm vászonból Óriásképet fest, amit egy rendezvényen darabonként licitre bocsájt és a bevétel, jelentős részét jótékonyságra ajánlja fel.

Győr város hírnevét több külföldön rendezett, nemzetközi művészeti fesztiválon öregbíti. Többek között 2017-ben Lengyelországban a Lengyel-Magyar napokon, valamint 2016-ban Franciaországban, ahol két arany minősítést is nyer két különböző nemzetközi művészeti fesztiválon.

Malasits Zsolt személyes lelki békéje érdekében sikereit a példamutatás és a család fontosságának hangsúlyozása által az emberiség szolgálatába állítja, és csak a következő nemzedék dönti el, hogy hová sorolja az elért eredményt.

Kiállításain díjat nyer Olaszországban és két alkalommal Franciaországban.

2019-ben montázstechnikával elkészíti a 42 részből álló, „Teremtés” című sorozatát.

2021-ben Győr 750 éves évfordulója alkalmából nagyméretű festményt készít a Városháza Polgármesteri Tárgyalójába.

Hazáján kívül kiállított Szlovákiában, Finnországban, Svédországban, Ausztriában, Olaszországban, Franciaországban, Svájcban, Horvátországban és Lengyelországban is.

Görgessen lejjebb!

Rendezés: