Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Stevens Lynda Rosemarie - különleges, vegyes technikákat alkalmazó festőművész Budapestről

A művésznő Angliában született, de több mint 20 éve él és alkot Budapesten, immár kettős állampolgárként.

Stevens Lynda Rosemarie absztrakt alkotásokat készít, amelyek változatos anyagokból készülnek. A művek létrehozása során vászon alapon, viaszt, papírt, textilt, üvegekdarabokat, fémfóliát használ. A műveire jellemzők a lüszteres színek, strukturált felszínek, amelyeket különféle ásványi berakásokkal dekorál.

Alkotásai kellemes, ugyanakkor erős benyomást gyakorolnak a befogadóra, amely legtöbbször a felszín alatt megbújó felfoghatatlan energiából fakad, mivel a festmények több rétegből épülnek fel. Ebből a kifolyólag az alkotásokban egyszerre jelenik meg egy harmonikus és egy diszharmonikus dimenzió.

 A látogató talál olyan művet is melynek színei illeszkednek bármilyen enteriörhöz. Azonban, Stevens művei soha nem csupán dekoratívak, mert tudatalatti folyamat alakítja minden mű létrejöttét. Inspirációs forrásai közé tartozik a pusztítás, a megújulás, a természeti erők, például a vulkánok, a tenger, viharok.

Eredetileg olasz/angol szakon diplomázott 1981-ben, a Warwick Egyetemen.

Az 1980-as években két oklevelet is szerzett festészetből. Az elsőt a FE Leamington Spa College-ban, ahol rajzot, festészetet és művészettörténetet tanult. A másodikat Coventry Egyetemen, ahol megismerkedett a különböző médiumokkal, kisérletezett a fémekkel, kerámiával, textillel. Itt bekerült a Hillfields Artist csoportba, melynek keretén belül rendszeresen kiállított.

Jelenleg különféle technikákkal kísérletezik melynek során akrilt és zománcot önt a már festett vászonra. Egy másik izgalmas technika, ami mostanában vonzza, a fröccsentéses, azaz a fluid paint.

Számos kisebb kiállítás után 2018-ban a Corinthia szállodában mutatta be műveit, majd 2019-ben részt vett egy privát csoportos kiállításban a Pro Art Atelier helyszínen. 2020 novembertől 2021. júniusáig az Orfűi Társaskör Egyesület által rendezett kiállításon láthatták műveit.

Görgessen lejjebb! 

Rendezés: